HIFU, Lipo laser in Maderoterapija

MADEROTERAPIJA

 

Maderoterapija (»lesna terapija«) izvira iz besede madera, ki po špansko pomeni les, in izhaja iz Kolumbije. Temelji na uporabi anatomsko izdelanih lesnih pripomočkov, ki omogočajo neinvazivne in 100-odstotno naravne tretmaje brez alergijskih reakcij.

 

Maderoterapija predstavlja zelo učinkovito tehniko masaže za

 

 • zmanjševanje celulita,
 • pospešitev limfne drenaže in  lokalnega metabolizma,
 • odpravo toksinov iz telesa,
 • odvod viška vode iz telesa
 • sprostitev,
 • oblikovanje telesa in
 • tonificiranje kože.  

 

Bistvo maderoterapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. Namenjena je vsem, ki imajo lokalizirane maščobne obloge, celulit, probleme z zatekanjem in/ali slab tonus kože. Primerna je za vse predele telesa. Za izvajanje maderoterapije se uporabljajo različni leseni valjčki, masažno olje in roke terapevta.  

 

V eni maderoterapiji uporabimo različne pripomočke, vsak pa ima svoj namen, odvisno od problema (odprava celulita, dvigovanje zadnjice, odprava maščobe). Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, se zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi zaradi, česar se videz tkiva izboljša.

 

Priporoča se serija minimalno desetih maderoterapij, vsak drugi dan. Prvi rezultati se opazijo po 3−5 tretmajih, odvisno od začetnega stanja.

 

 

 

VPRAŠANJA

 

Ali hujšanje lahko pomaga pri odpravi in odstranjevanju celulita?

 

Samo dejstvo, da celulit prizadene večino žensk, zadostuje za zaključek, da čudežne rešitve za njegovo izginotje ni, še posebej ne preko noči. V borbi proti pomarančasti koži je potrebno uporabiti kakovostne kozmetične preparate in preverjene postopke. Priporočajo se čvrste masaže, limfna drenaža in drugi postopki, ki bodo predvsem spodbudili oslabljeno cirkulacijo. Za uspešnejše rezultate pa je poleg naštetega potrebno vključiti več rednega gibanja in paziti na prehrano. K nastanku celulita pripomorejo tudi slabe prehrambene navade, predvsem prevelika količina maščob, sladkorja in soli. Diete in stradanje niso rešitev, saj niso zdrave za organizem, nizkokalorična prehrana pa ovira proces razgradnje maščob. Raziskave so pokazale, da se celulit ne zmanjšuje s hujšanjem; v teh primerih se zmanjša le količina maščobnega tkiva, struktura vozličkov kolagena, iz katerih je celulit, pa se ne spreminja. To je le še en dokaz, da je k problemu celulita potrebno pristopiti resno in preučiti vse dejavnike, ki ga povzročajo.

 

Kakšen vpliv ima na nastanek celulita in obliko telesa vrsta hrane, ki jo uživamo?

 

Vsak presežek hrane oziroma energije se bo shranil v obliki maščevja - še posebej radi se kot maščobne zaloge shranjujejo ogljikovi hidrati in maščobe, saj jih telo večinoma ne zna uporabiti drugače kot gorivo. Če telo dobi goriva preveč, ga shrani za "hude čase". Če torej s hrano vnašamo več energije, kot je potrebujemo, bomo povečevali maščobne zaloge na telesu, pri večini žensk pa se bo posledično povečala tudi izraženost celulita.

 

Kako določiti stadij celulita?

 

Celulit nastaja v najglobjem sloju kože, kjer se nahaja podkožno maščobno tkivo. Pogled v sestavo tega tkiva kaže na skupke maščobnih celic, zložene v majhne režnje. Med njimi so vezne pregrade, sestavljene iz elastina in kolagena, v katerih se raztezajo krvni in limfni tokovi. S povečanjem maščobnih celic se zmanjšuje mecelični prostor, pojavi se povečan pritisk na krvne in limfne tokove, kar ovira cirkulacijo. Skrajne posledice slabe cirkulacije so nabiranje tekočin in odpadnih snovi, pomanjkanje kisika in zmanjšan dotok hranljivih snovi, zaradi česar tkivo propada. Zaradi celega niza povzročiteljev se na na površini kože v tkivu prične nabirati celulit približno sedem do osem let preden ga sploh opazimo. Takrat lahko govorimo o začetni fazi, v kateri se celulit ne vidi na prvi pogled, temveč je opazen le, če kožo stisnemo med prsti. Stanje pa se sčasoma slabša in zaradi poslabšane cirkulacije postaja resnejše. Okrog celic se zaradi slabenja veznega tkiva prično oblikovati trdi skupki kolagena. S časom kolagen ustvari vozličke, ki otrdijo in silijo na površino kože. Te blazinice postanejo estetski problem, koža postaja vse tanjša in manj prožna, izgublja zdravo barvo, dobiva videz pomarančaste kože, v podkožnem tkivu pa je vse več trdih vozličkov, ki so boleči na otip. Celulit je v glavnem lokaliziran v predelu zadnjice in stegen. Po Nuernberger-Millerjevi lestvici razlikujemo štiri stopnje celulita: 0 - Koža je gladka, brez nepravilnosti, ne glede na vrsto in mesto pritiska, s katerim želimo kaj odkriti, 1 -Videz pomarančaste kože je opazen le, ko kožo pritisnemo s prsti ali kadar oseba sedi na trdi površini; 2 - Videz pomarančaste kože je opazen tudi, ko oseba stoji, koža ni več gladka tudi kadar oseba leži; 3 -Videz pomarančaste kože je opazen ne glede na položaj osebe.

 

Uspešno sem izgubila telesno težo, a na bokih, zadnjici in stegnih imam še vedno celulit. Zakaj?

 

Količina / izraženost celulita ni odvisna od telesne teže, pač pa od količine telesne maščobe. Nepravilno hujšanje lahko privede do dejanske izgube telesne teže, vendar na račun drugih tkiv, telesnih tekočin in glikogena. Tehtnica bo pokazala rezultat, a le ogledalo bo povedalo resnico: da se namreč maščobnih oblog nismo znebili. To je še posebej očitno na "problematičnih" delih (boki, zadnjica, stegna). Če režim prehrane in vadbe ni urejen tako, da spodbuja izgubo maščob, pač pa le izgubo teže, se to na izraženosti celulita ne bo poznalo.

 

Zakaj se vidnost celulita z leti povečuje?

 

Ženska usnjica je najbolj kompaktna med 30 in 40 letom starosti. Nato proizvodnja kolagena in elastina upade, zmanjšuje se količina vezivnega tkiva kar ima za posledico tanjšanje in rahljanje usnjice in povrhnjice. Poleg tega vezivno tkivo z leti postane tudi trše, navpična kolagenska vlakna v podkožju se skrajšajo. Vse to v kombinaciji s pritiskanjem maščobnih celic na oslabljeno usnjico in možnim edemom poveča izrazitost celulita. Vidnost celulita je tako z leti vedno večja, še posebej, če mu ženska ne posveča nobene pozornosti oziroma se zadeve loteva z napačnimi informacijami.

 

Ali na količino / videz celulita lahko vpliva tudi predmenstrualni sindrom (PMS)?

 

Nekatere raziskave kažejo, da to drži. PMS je namreč povezan s hormonskimi nihanji - večina žensk s PMSjem v tem obdobju bistveno bolj zadržuje vodo v telesu, kar lahko vodi k poslabšanju videza celulita.

 

HIFU (high intense focused ultrasound) VISOKO ENERGETSKO INTENZIVNI FOKUSIRANI ULTRAZVOK  

 

 

HIFU Bodyshape (HBS) je revolucionarna nova naprava na področju oblikovanja telesa. HBS je čudovita neinvazivna naprava za zmanjševanje maščobnih oblog in oblikovanje telesa. Sistem uporablja poudarjeno in osredotočeno ultrazvočno energijo usmerjeno na zmanjševanje podkožnih maščob brez da poškoduje okoliške živce, mišice, kolagen in druga tkiva na območju delovanja.

 

HIFU Laser

Komu je namenjen?

 

Praktično vsem moškim in ženskam, ki se želijo znebiti odvečnih maščob na področju trebuha, bokov, zadnjice in stegen in imajo Indeks telesne teže (BMI) manjši od 30. Namenjen je vsem tistim, ki si ne želijo invazivnega kirurškega postopka, ki zahteva boleče in dolgotrajno okrevanje

 

Kako deluje?

 

HBS deluje tako, da visoko intenzivno in ciljno zgoščeno ultrazvočno energijo usmerja na točno določene maščobne obloge, podobno kot deluje povečevalno steklo. Konkavna oblika ročke omogoča, da se visokoenergijski valovi združijo v skoncentrirano točko pod kožo in na ta način razbijejo maščobne celice, ki se ne morejo več obnoviti. Razbita maščoba se prek metabolnih procesov postopoma izloča iz našega telesa. Energija prehaja do 12 mm pod kožo in stene maščobnih celic trajno uniči. Telo v nekaj tednih skozi naravne procese izloči uničene maščobne celice. Rezultat je manjša konfekcijska številka oblačil ter lepo oblikovano telo.

 

Kako deluje

Prednosti HBS

 

 • zelo učikonvita neinvazivna, nekirurška naprava z dolgotrajnimi in vidnimi rezultati,
 • za oblikovanje telesa, zmanjševanje maščobnih oblog in celulita,
 • priporočeni trije obiski z vmesnim dvotedenskim premorom,
 • zmanjšan obseg pasu 65 mm po zaključku treh terapij,
 • po treh mesecih se paket treh terapij lahko ponovi,
 • selektivna metoda, ki učinkuje neposredno na odvečne maščobne obloge,
 • okoliško tkivo, kapilare in živci ostanejo nepoškodovani,
 • odpadle maščobne celice se izločijo iz telesa z naravnimi metabolnimi procesi izločanja,
 • ženske in moški med 20 in 65 let lahko pričakujejo dolgoročne rezultate zmanjšanja obsega maščob na področju trebuha, bokov in stegen,
 • brez bolečin, brez lokalnih anastetikov, le rahla rdečica, ki izzveni v nekaj urah po terapiji,
 • po terapiji se lahko takoj vrnete k vsakdanjim opravkom,
 • razlika med HBS in kavitacijo je v tem, HSB lahko zagotovi trajno skoncentrirano energijo v točno določene ciljne predele tkiva, medtem ko se energija kavitacije razprši po tkivu, kjer povzroča občutek toplote in topljenje maščobe, vendar manj učinkovite rezultate na bolj kritičnih predelih telesa.

 

Kako poteka terapija?

 

Področje telesa, ki ga obdelujemo mora biti pobrito in predhodno očiščeno. Odstranimo vse metalne okraske (ure, zapestnice, prstane, uhane, piercing, ipd..). Uporaba mobitela med postopkom ni dovoljena. Izmerimo telesno težo ter s kaliperjem zmerimo debelino maščobe oz. maščobno gubo in podatke vnesemo v HBS. Sistem avtomatično izračuna parametre za izvedbo postopka. Jakost energije lahko prilagodimo glede na posameznikovo občustljivost in jo lahko postopoma povečujemo. Na področju obdelave narišemo mrežo kvadratkov, toliko kot jih je predhodno izračunal HBS. Področje premažemo s hladilnim gelom in začnemo s postopkom. Z aplikatorjem čvrsto pritiskamo na posamezne kvadrate, na vsakega sprožimo praviloma samo en 'shot'  oziroma ultrazvočni strel, dokler ne prekrijemo celotne površine narisane mreže. Obdelano površino izdatno hladimo s hladilnim aplikatorjem. Nato se z aparatom Futura Ultratone naredimo vsaj 15 minutno limfno drenažo, ki zagotavlja učinkovitejše metabolne procese izločanja odpadnih snovi iz telesa. Postopek traja od 40 do 70 minut, odvisno od velikosti in števila področji obdelave na telesu.

 

Potek terapije

Ali je postopek boleč?

 

Ne, ni boleč. Morda boste občutili rahlo toploto in 'mravlinčenje' in v redkih primerih se pojavi rdečica na področju obdelave. Po postopku se lahko vrnete k svojim vsakdanjimi aktivnostmi.

 

Kako po postopku s HBS?

 

V 24 urah po postopku ni priporočljivo tuširanje z vročo vodo in uživanje močnih začimb. Z ostalimi aktivnosti lahko nemoteno nadaljujete. Telo v nekaj tednih skozi naravne proces izloči uničeno maščobo, zato je priporočeno pitje veliko vode in vzdrževanje zdravega življenskega sloga, torej ustrezne prehrane in zmerne športne aktivnosti.

 

Koliko obiskov je potrebnih?

 

Običajno so potrebni trije obiski. Med vsakim obiskom je dva tedna premora. Cel paket treh obiskov je zaključen v enem mesecu. Po treh mesecih premora, se postopek treh obiskov lahko ponovi.

 

Kakšne rezultate lahko pričakujem in kdaj so vidni?

 

Prvi rezultati so vidni po približno dveh tednih. Povprečno zmenjšanje obsega trebuha je do 63 mm po treh obiskih. Seveda so rezultati v neposredni povezavi z vašim načinom življenja in vzdrževanjem zdravega življenskega sloga.

 

Ali so rezultati trajni?

 

Da, če se držite zdrave prehrane in vzdržujete zmerno telesno aktivnost.

 

Kontraindikacije oziroma kdaj se postopek s HBS odsvetuje?

 

 • Specifične dedne bolezni.
 • Visok holesterol.
 • Nosečnice.
 • Hepatitis in druge bolezni imunskega sistema.
 • Odprte rane.
 • Jemanje zdravil, ki vplivajo na metabolizem.
 • Če imate umetno srce ali podobno medicinsko električno napravo, srčni spodbujevalnik, implatirani kadio defibrilator ali drugi medicinski implatanti.
 • Predeli okoli področja z metalnim, plastičnimi ali silikonskimi vsadki.
 • Področje telesa, kjer je maščobna guba izmerjena manj kot 15 mm.
 • BMI večji od 30.

 

 

Lipo laser

Lipo laser je najnaprednejša profesionalna naprava s tehnologijo hladnega laserja, za zmanševanje maščobnih oblog in oblikovanje telesa. Lipo laser s  pomočjo foto-kemičnega efekta deluje neposredno na maščobne celice, da se odprejo pore v celičnih membranah, preko katerih se trigliceridi razgradijo v proste maščobne kisline in glicerol. Maščobne celice se stopijo na naraven način – brez kirurških posegov, brez bolečin in brez stranskih učinkov!

POTEK TRETMAJA

Pred pričetkom tretmaja se posvetujemo s stranko o njenih željah in pričakovanjih, izpolni tudi vprašalnik glede morebitnih kontraindikacij in opravimo meritve predelov telesa, ki jih bomo tretirali. Po želji naredimo tudi fotografije 'prej' in 'potem'. Pri tretmaju aplikatorje z diodnimi laserji namestimo na izbrani del telesa. Nato vklopimo napravo, stranka pa med tem počiva, bere, posluša glasbo,.... Občuti prijetno toploto in nikakršnih neprijetnih zvokov ali bolečin. Lahko se izvajajo na vseh tipih kože in na vseh predelih telesa. En predel tertiramo minimalno 20 minut, kot je potrebno, da se prične postopek lipolize. Postopek je prijeten in brez bolečin, čuti se le prijetna toplota. Po tretmaju je nujna čimprejšnjo aerobno aktivnost v trajanju 30 minut, najkasneje v 12 urah. Zato takoj po tretmaju z Lipo laserjem naredimo še 30 minutni tretma biostimulacije telesa s Futuro Ultratone, ki se je do sedaj izkazala za eno najučinkovitejših metod učvrstitve telesnih tkiv. Tako telesu pomagamo spodbuditi naravne metabolične procese za presnove sproščenih maščobnih rezerv. Vadba s Futuro Ultratone takoj po tretmaju z Lipo laserejm prepreči, da bi telo sproščene maščobne rezerve ponovno uskladiščilo. Takoj po tretmaju se lahko vrnete k vašim vsakodnevnim aktivnostim

Lasesrska liposukcija je popolnoma naraven proces sproščanja maščobnih rezerv, ko telo potrebuje energijo iz zalog. LipoLaser ne ustvarja nenaravne reakcije in ne vpliva na ostale telesne strukture, kožo, žile in živčevje. Terapija Lipo Laserja je 100% varna in zanesljivabrez stranskih učinkov

Lipo laser

 

 

CILJNA IZGUBA MAŠČOBE

Z Lipo laserjem vplivamo na ciljno izgubo maščobe na izbranih predelih:

 • okoli pasu (trebuh in ledveni del),
 • na hrbtu (guba na modrcem),
 • na podbradku,
 • okoli rok - nadlaht,
 • na stegnih,
 • na zadnjici.

 

TAKOJŠNJI REZULTATI

Rezultati so lahko vidni že takoj po prvem tretmaju. Običajna dosežemo izgubo do 2 cm okrog trebuha pri vsakem tretmaju. Za optimalne rezultate je priporočljivo 10 tretmajev 2-3x tedensko.

 

Za še izboljšane rezultate z napravo Lipo laser priporočamo naslednje:

 • Na tretmaje Lipo laserja pridite v udobnih oblačilih in udobnem spodnjem perilu.
 • Tik pred tretmajem laserske lipolize ne jejte težke hrane, če je le možno dve uri pred tretmajem ne uživajte hrane.
 • Pijte veliko vode, še posebno veliko do 6 ur po tretmaju. Količina popite vode naj bo 10% polovice vaše teže dnevno, vendar ne manj od 2 litra dnevno.
 • Držite se lažje diete, da boste pridobljeno stanje obdržali tudi na dolgi rok.
 • Zmanjšajte dnevni vnos hrane.
 • Poskrbite za dnevno telesno aktivnost , vsaj 30 min kardio vadbe na dan.

Ne pozabite, da se vaše telo nenehno spreminja, zato rezultati ne bodo enaki po vsakem tretmaju. Praviloma bo obseg tretiranega predela po vsakem tretmaju manjši, če se boste držali ustreznih prehranjevalnih navad, pili dovolj vode in skrbeli za vsakodnevno telesno aktivnost. Vaše zadovoljstvo je naše poslanstvo!

Kavitacija

Ultrazvočna liposukcija – kavitacija je varen in hiter postopek odstranjevanja maščobnih blazinic v telesu.

Hitro vidni rezultati !

Rezultati ultrazvočne liposukcije – kavitacije so vidni že v zelo kartkem času. Pri nekaterih celo takoj po terapiji, v povprečju pa je potrebnih 6-10 terapij. Po tereapiji lahko takoj začnemo opravljati vsakodnevna opravila.
Vsako stranko obravnavamo individualno. Terapijo določimo glede na potrebe in želje posamezne stranke. Če se boste držali predpisanih navodil, propročenega načina prehrane in drugih telesnih aktivnosti, boste z rezultati zagotovo zadovoljni. 
Če iščete vrhunski, varen, zelo učinkovit način izboljšanja vašega videza, je ultrazvočna liposukacija vsekakor postopek o katerem je vredno razmisliti. Kavitacija je povsod po svetu najhitreje rastoč postopek odstranjevanja maščobnih blazinic v našem telesu. Z danjašnjo tehnologijo postaja kavitacija enostavna, varna in cenovno dostopna tehnologija. Naš cilj je, da si s kavitacijo pridobite takšno postavo, kot si jo želite.

Kako odstanimo maščobo?

Ultrazvočna liposukcija - kavitacija uporablja visoko frekvenčne valove, ki maščobo pretresejo in razbijejo na določenih delih telesa. Postopek je v primerjavi s kirurško liposukcijo manj nevaren, oseba ni izpostavljena nevarnostim narkoze in težavam po njej.

Ultrazvok lahko razbije trdovratno maščobo na težko dostopnih predelih, ki jih z navadnimi metodami hujšanja ne moremo odstraniti. Maščoba na področju nog, trebuha in rok je idealna za ultrazvočno liposukcijo, ker so na tem področju mišice in vezivno tkivo, niso v nevarnosti notranji organi.

Področja obravnave z ultrazvočno liposukcijo so: brada, nadlaket, moške prsi, pas, zadnjica, stegna, pas, hrbet, notranja stran kolena, goleni,…

Postopek ultrazvočne liposukcije – kavitacija

Ultrazvočna liposukcija je namenjena odstranjevanju maščob po vsem telesu. Postopek se prične z posvetom s strokovno usposobljeno osebo, ki vam natančno predstavi prednosti in slabosti postopka. Če se za terapijo odločite, vas pred postopkom izmerimo, tudi fotografiramo (po želji) in po njem opravimo meritve na istem mestu. Tako se lahko sami prepričate o rezultatu. 
Odvečno nastala maščoba po opravljeni terapiji se do 85 % izloči s postopkom biostimulacije z aparatom Futura Ultratone (http://www.dreams.si/futura-ultratone/telo ), ki jo opravimo takoj po terapiji. 15% maščobe pa izločijo jetra po naravni poti.

Kontraindikacije:

 • SRČNI SPODBUJEVALNIK, METALNI VSADKI
 • BOLEZNI JETER IN RAKAVA OBOLENJA
 • DIABETES, VISOK PRITISK
 • NEPRAVILNOSTI KRVOŽILNEGA SISTEMA
 • NOSEČNOST, DOJENJE, MENSTRUACIJA
 • VROČINSKA IN DRUGA BOLEZENSKA STANJA
 • NEDAVNE OPERACIJE
 • AKUTNE INFEKCIJE
 • DERMATOLOŠKA STANJA IN POŠKODOVANA KOŽA
 • ŽILNE NEPRAVILNOSTI
 • OBRAZ, VRAT, LIMFNI VOZLIČKI, GLEŽNJI TER DRUGI sklepi so področja kjer se postopek ne izvaja