HIFU Ultrazvok in Lipo laser

HIFU (high intense focused ultrasound) VISOKO ENERGETSKO INTENZIVNI FOKUSIRANI ULTRAZVOK  

 

 

HIFU Bodyshape (HBS) je revolucionarna nova naprava na področju oblikovanja telesa. HBS je čudovita neinvazivna naprava za zmanjševanje maščobnih oblog in oblikovanje telesa. Sistem uporablja poudarjeno in osredotočeno ultrazvočno energijo usmerjeno na zmanjševanje podkožnih maščob brez da poškoduje okoliške živce, mišice, kolagen in druga tkiva na območju delovanja.

 

HIFU Laser

Komu je namenjen?

 

Praktično vsem moškim in ženskam, ki se želijo znebiti odvečnih maščob na področju trebuha, bokov, zadnjice in stegen in imajo Indeks telesne teže (BMI) manjši od 30. Namenjen je vsem tistim, ki si ne želijo invazivnega kirurškega postopka, ki zahteva boleče in dolgotrajno okrevanje

 

Kako deluje?

 

HBS deluje tako, da visoko intenzivno in ciljno zgoščeno ultrazvočno energijo usmerja na točno določene maščobne obloge, podobno kot deluje povečevalno steklo. Konkavna oblika ročke omogoča, da se visokoenergijski valovi združijo v skoncentrirano točko pod kožo in na ta način razbijejo maščobne celice, ki se ne morejo več obnoviti. Razbita maščoba se prek metabolnih procesov postopoma izloča iz našega telesa. Energija prehaja do 12 mm pod kožo in stene maščobnih celic trajno uniči. Telo v nekaj tednih skozi naravne procese izloči uničene maščobne celice. Rezultat je manjša konfekcijska številka oblačil ter lepo oblikovano telo.

 

Kako deluje

Prednosti HBS

 

 • zelo učikonvita neinvazivna, nekirurška naprava z dolgotrajnimi in vidnimi rezultati,
 • za oblikovanje telesa, zmanjševanje maščobnih oblog in celulita,
 • priporočeni trije obiski z vmesnim dvotedenskim premorom,
 • zmanjšan obseg pasu 65 mm po zaključku treh terapij,
 • po treh mesecih se paket treh terapij lahko ponovi,
 • selektivna metoda, ki učinkuje neposredno na odvečne maščobne obloge,
 • okoliško tkivo, kapilare in živci ostanejo nepoškodovani,
 • odpadle maščobne celice se izločijo iz telesa z naravnimi metabolnimi procesi izločanja,
 • ženske in moški med 20 in 65 let lahko pričakujejo dolgoročne rezultate zmanjšanja obsega maščob na področju trebuha, bokov in stegen,
 • brez bolečin, brez lokalnih anastetikov, le rahla rdečica, ki izzveni v nekaj urah po terapiji,
 • po terapiji se lahko takoj vrnete k vsakdanjim opravkom,
 • razlika med HBS in kavitacijo je v tem, HSB lahko zagotovi trajno skoncentrirano energijo v točno določene ciljne predele tkiva, medtem ko se energija kavitacije razprši po tkivu, kjer povzroča občutek toplote in topljenje maščobe, vendar manj učinkovite rezultate na bolj kritičnih predelih telesa.

 

Kako poteka terapija?

 

Področje telesa, ki ga obdelujemo mora biti pobrito in predhodno očiščeno. Odstranimo vse metalne okraske (ure, zapestnice, prstane, uhane, piercing, ipd..). Uporaba mobitela med postopkom ni dovoljena. Izmerimo telesno težo ter s kaliperjem zmerimo debelino maščobe oz. maščobno gubo in podatke vnesemo v HBS. Sistem avtomatično izračuna parametre za izvedbo postopka. Jakost energije lahko prilagodimo glede na posameznikovo občustljivost in jo lahko postopoma povečujemo. Na področju obdelave narišemo mrežo kvadratkov, toliko kot jih je predhodno izračunal HBS. Področje premažemo s hladilnim gelom in začnemo s postopkom. Z aplikatorjem čvrsto pritiskamo na posamezne kvadrate, na vsakega sprožimo praviloma samo en 'shot'  oziroma ultrazvočni strel, dokler ne prekrijemo celotne površine narisane mreže. Obdelano površino izdatno hladimo s hladilnim aplikatorjem. Nato se z aparatom Futura Ultratone naredimo vsaj 15 minutno limfno drenažo, ki zagotavlja učinkovitejše metabolne procese izločanja odpadnih snovi iz telesa. Postopek traja od 40 do 70 minut, odvisno od velikosti in števila področji obdelave na telesu.

 

Potek terapije

Ali je postopek boleč?

 

Ne, ni boleč. Morda boste občutili rahlo toploto in 'mravlinčenje' in v redkih primerih se pojavi rdečica na področju obdelave. Po postopku se lahko vrnete k svojim vsakdanjimi aktivnostmi.

 

Kako po postopku s HBS?

 

V 24 urah po postopku ni priporočljivo tuširanje z vročo vodo in uživanje močnih začimb. Z ostalimi aktivnosti lahko nemoteno nadaljujete. Telo v nekaj tednih skozi naravne proces izloči uničeno maščobo, zato je priporočeno pitje veliko vode in vzdrževanje zdravega življenskega sloga, torej ustrezne prehrane in zmerne športne aktivnosti.

 

Koliko obiskov je potrebnih?

 

Običajno so potrebni trije obiski. Med vsakim obiskom je dva tedna premora. Cel paket treh obiskov je zaključen v enem mesecu. Po treh mesecih premora, se postopek treh obiskov lahko ponovi.

 

Kakšne rezultate lahko pričakujem in kdaj so vidni?

 

Prvi rezultati so vidni po približno dveh tednih. Povprečno zmenjšanje obsega trebuha je do 63 mm po treh obiskih. Seveda so rezultati v neposredni povezavi z vašim načinom življenja in vzdrževanjem zdravega življenskega sloga.

 

Ali so rezultati trajni?

 

Da, če se držite zdrave prehrane in vzdržujete zmerno telesno aktivnost.

 

Kontraindikacije oziroma kdaj se postopek s HBS odsvetuje?

 

 • Specifične dedne bolezni.
 • Visok holesterol.
 • Nosečnice.
 • Hepatitis in druge bolezni imunskega sistema.
 • Odprte rane.
 • Jemanje zdravil, ki vplivajo na metabolizem.
 • Če imate umetno srce ali podobno medicinsko električno napravo, srčni spodbujevalnik, implatirani kadio defibrilator ali drugi medicinski implatanti.
 • Predeli okoli področja z metalnim, plastičnimi ali silikonskimi vsadki.
 • Področje telesa, kjer je maščobna guba izmerjena manj kot 15 mm.
 • BMI večji od 30.

 

 

Lipo laser

Lipo laser je najnaprednejša profesionalna naprava s tehnologijo hladnega laserja, za zmanševanje maščobnih oblog in oblikovanje telesa. Lipo laser s  pomočjo foto-kemičnega efekta deluje neposredno na maščobne celice, da se odprejo pore v celičnih membranah, preko katerih se trigliceridi razgradijo v proste maščobne kisline in glicerol. Maščobne celice se stopijo na naraven način – brez kirurških posegov, brez bolečin in brez stranskih učinkov!

POTEK TRETMAJA

Pred pričetkom tretmaja se posvetujemo s stranko o njenih željah in pričakovanjih, izpolni tudi vprašalnik glede morebitnih kontraindikacij in opravimo meritve predelov telesa, ki jih bomo tretirali. Po želji naredimo tudi fotografije 'prej' in 'potem'. Pri tretmaju aplikatorje z diodnimi laserji namestimo na izbrani del telesa. Nato vklopimo napravo, stranka pa med tem počiva, bere, posluša glasbo,.... Občuti prijetno toploto in nikakršnih neprijetnih zvokov ali bolečin. Lahko se izvajajo na vseh tipih kože in na vseh predelih telesa. En predel tertiramo minimalno 20 minut, kot je potrebno, da se prične postopek lipolize. Postopek je prijeten in brez bolečin, čuti se le prijetna toplota. Po tretmaju je nujna čimprejšnjo aerobno aktivnost v trajanju 30 minut, najkasneje v 12 urah. Zato takoj po tretmaju z Lipo laserjem naredimo še 30 minutni tretma biostimulacije telesa s Futuro Ultratone, ki se je do sedaj izkazala za eno najučinkovitejših metod učvrstitve telesnih tkiv. Tako telesu pomagamo spodbuditi naravne metabolične procese za presnove sproščenih maščobnih rezerv. Vadba s Futuro Ultratone takoj po tretmaju z Lipo laserejm prepreči, da bi telo sproščene maščobne rezerve ponovno uskladiščilo. Takoj po tretmaju se lahko vrnete k vašim vsakodnevnim aktivnostim

Lasesrska liposukcija je popolnoma naraven proces sproščanja maščobnih rezerv, ko telo potrebuje energijo iz zalog. LipoLaser ne ustvarja nenaravne reakcije in ne vpliva na ostale telesne strukture, kožo, žile in živčevje. Terapija Lipo Laserja je 100% varna in zanesljivabrez stranskih učinkov

Lipo laser

 

 

CILJNA IZGUBA MAŠČOBE

Z Lipo laserjem vplivamo na ciljno izgubo maščobe na izbranih predelih:

 • okoli pasu (trebuh in ledveni del),
 • na hrbtu (guba na modrcem),
 • na podbradku,
 • okoli rok - nadlaht,
 • na stegnih,
 • na zadnjici.

 

TAKOJŠNJI REZULTATI

Rezultati so lahko vidni že takoj po prvem tretmaju. Običajna dosežemo izgubo do 2 cm okrog trebuha pri vsakem tretmaju. Za optimalne rezultate je priporočljivo 10 tretmajev 2-3x tedensko.

 

Za še izboljšane rezultate z napravo Lipo laser priporočamo naslednje:

 • Na tretmaje Lipo laserja pridite v udobnih oblačilih in udobnem spodnjem perilu.
 • Tik pred tretmajem laserske lipolize ne jejte težke hrane, če je le možno dve uri pred tretmajem ne uživajte hrane.
 • Pijte veliko vode, še posebno veliko do 6 ur po tretmaju. Količina popite vode naj bo 10% polovice vaše teže dnevno, vendar ne manj od 2 litra dnevno.
 • Držite se lažje diete, da boste pridobljeno stanje obdržali tudi na dolgi rok.
 • Zmanjšajte dnevni vnos hrane.
 • Poskrbite za dnevno telesno aktivnost , vsaj 30 min kardio vadbe na dan.

Ne pozabite, da se vaše telo nenehno spreminja, zato rezultati ne bodo enaki po vsakem tretmaju. Praviloma bo obseg tretiranega predela po vsakem tretmaju manjši, če se boste držali ustreznih prehranjevalnih navad, pili dovolj vode in skrbeli za vsakodnevno telesno aktivnost. Vaše zadovoljstvo je naše poslanstvo!

Kavitacija

Ultrazvočna liposukcija – kavitacija je varen in hiter postopek odstranjevanja maščobnih blazinic v telesu.

Hitro vidni rezultati !

Rezultati ultrazvočne liposukcije – kavitacije so vidni že v zelo kartkem času. Pri nekaterih celo takoj po terapiji, v povprečju pa je potrebnih 6-10 terapij. Po tereapiji lahko takoj začnemo opravljati vsakodnevna opravila.
Vsako stranko obravnavamo individualno. Terapijo določimo glede na potrebe in želje posamezne stranke. Če se boste držali predpisanih navodil, propročenega načina prehrane in drugih telesnih aktivnosti, boste z rezultati zagotovo zadovoljni. 
Če iščete vrhunski, varen, zelo učinkovit način izboljšanja vašega videza, je ultrazvočna liposukacija vsekakor postopek o katerem je vredno razmisliti. Kavitacija je povsod po svetu najhitreje rastoč postopek odstranjevanja maščobnih blazinic v našem telesu. Z danjašnjo tehnologijo postaja kavitacija enostavna, varna in cenovno dostopna tehnologija. Naš cilj je, da si s kavitacijo pridobite takšno postavo, kot si jo želite.

Kako odstanimo maščobo?

Ultrazvočna liposukcija - kavitacija uporablja visoko frekvenčne valove, ki maščobo pretresejo in razbijejo na določenih delih telesa. Postopek je v primerjavi s kirurško liposukcijo manj nevaren, oseba ni izpostavljena nevarnostim narkoze in težavam po njej.

Ultrazvok lahko razbije trdovratno maščobo na težko dostopnih predelih, ki jih z navadnimi metodami hujšanja ne moremo odstraniti. Maščoba na področju nog, trebuha in rok je idealna za ultrazvočno liposukcijo, ker so na tem področju mišice in vezivno tkivo, niso v nevarnosti notranji organi.

Področja obravnave z ultrazvočno liposukcijo so: brada, nadlaket, moške prsi, pas, zadnjica, stegna, pas, hrbet, notranja stran kolena, goleni,…

Postopek ultrazvočne liposukcije – kavitacija

Ultrazvočna liposukcija je namenjena odstranjevanju maščob po vsem telesu. Postopek se prične z posvetom s strokovno usposobljeno osebo, ki vam natančno predstavi prednosti in slabosti postopka. Če se za terapijo odločite, vas pred postopkom izmerimo, tudi fotografiramo (po želji) in po njem opravimo meritve na istem mestu. Tako se lahko sami prepričate o rezultatu. 
Odvečno nastala maščoba po opravljeni terapiji se do 85 % izloči s postopkom biostimulacije z aparatom Futura Ultratone (http://www.dreams.si/futura-ultratone/telo ), ki jo opravimo takoj po terapiji. 15% maščobe pa izločijo jetra po naravni poti.

Kontraindikacije:

 • SRČNI SPODBUJEVALNIK, METALNI VSADKI
 • BOLEZNI JETER IN RAKAVA OBOLENJA
 • DIABETES, VISOK PRITISK
 • NEPRAVILNOSTI KRVOŽILNEGA SISTEMA
 • NOSEČNOST, DOJENJE, MENSTRUACIJA
 • VROČINSKA IN DRUGA BOLEZENSKA STANJA
 • NEDAVNE OPERACIJE
 • AKUTNE INFEKCIJE
 • DERMATOLOŠKA STANJA IN POŠKODOVANA KOŽA
 • ŽILNE NEPRAVILNOSTI
 • OBRAZ, VRAT, LIMFNI VOZLIČKI, GLEŽNJI TER DRUGI sklepi so področja kjer se postopek ne izvaja

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več...